به گزارش خبرنگار عصر فرش دکتر سید جواد ساداتی نژاد، به مناسبت روز خبرنگار در گفتگو با اهالی رسانه با تأکید بر اینکه در حال حاضر شرایط اقتصادی مناسبی در شهرکهای صنعتی نداریم گفت: بیش از ۵۵ هزار نفر در صنعت نساجی کاشان مشغول به کار هستند که حدود ۸۰ درصد مردم آن بیمه پرداز تأمین اجتماعی هستند.
وی کاشان را با این آمار بالای بیمه پرداز تأمین اجتماعی شهری کارگری دانست و گفت: کاشان با این جمعیت کارگری شهری حساس است که باید در حوزه اقتصاد و تولیدکنندگان آن بسیار دقت شود که وی در این راستا هر هفته با صنعتگران کاشانی دیدار و از واحدهای تولیدی آنها بازدید داشته است تا بتواند با شنیدن سخنانشان در این وضعیت بحرانی برای آنها روحیه مضاعف همدلی و آرامش و مقاومت در برابر گذر از مشکلات را ایجاد و حمایت کند.
به گفته وی، برای حل مشکلات آنها در نبود مواد اولیه و نقدینگی علاوه بر برگزاری جلسات متعدد کشوری با مقامات بلندپایه و کلان صنعت نساجی اعم از وزرای صمت و اقتصاد را در مجلس، وزارت صمت و اقتصاد و کمیسیون رفع موانع تولید و حمایت از تولید با حضور نمایندگان ریسندگان و بافندگان را برگزار کرده است.
نماینده کاشان، اعزام معاون وزیر صمت و نمایندگان تامالاختیار وزارت صمت و اقتصاد با دستور دو وزیربدلیل شرایط اضطراری کاشان، مدیرعامل بانک ملی، سازمان تأمین اجتماعی، مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس را نیز با دعوت وی به اتاق کاشان و نشستهای هماندیشی آنها با فعالان اقتصادی و صنعتگران دو شهرستان را درراستای رفع مشکلات نساجی و بانکی کاشان تأکید کرد و گفت: در خصوص مشکلات بانکی نیز سقف اعتبار در کاشان را که بسیار محدود بود به میزان سقف استان افزایش دادند تا شعبه کاشان بهصورت یک شعبه مستقل بتواند عمل کند و حتی تا سقف شعبه ممتازی که در خود مرکز استان است اینجا اعتبار تصویب کند و حتی مبالغ کلان را مستقیم به تهران و میز ویژهای که در بانک ملی اختصاص دادهشده است ارسال شود.
دکتر ساداتی نژاد، انجام همه این تلاشها و اقدامات را درراستای اینکه صنعتگر خود را تنها نبیند تأکید کرد و گفت: هفته گذشته نیز یک جلسه به دلیل کمبود مواد اولیه ریسندگانی که ذوب ریسی دارند و نخ pp تولید میکنند در سازمان بورس کالا با حضور رئیس این سازمان برگزار شد تا مشکل تأمین مواد اولیه برطرف شود.
وی برگزاری صدها جلسه در رفع مشکلات صنایع نساجی و صنعت فرش را یادآور شد و گفت: سعی میکنیم تا کمک به صنعتگرانی باشد که باغیرت و مردانگی در حوزه اجتماعی و اقتصادی در منطقه کاشان ایستادند و در برابر بحران مقاومت کردند و روی پای خود ایستادند.
به گفته وی، باوجود وابستگی ۱۰۰ درصدی صنعت نساجی کاشان در تأمین مواد اولیه و دستگاه به خارج از کشور وجود چهار مسئله اساسی در حوزه اقتصادی نساجی برای تولیدکنندگان و صنعتگران این صنعت وجود دارد.
دکتر ساداتی نژاد، تصریح کرد: این چهار مسئله کمبود مواد اولیه، نبود نقدینگی و تأمین مالی به دلیل محدودیتهای باز کردن ال سی در شرایط تحریم، تأمین مواد اولیه ذوب ریسان ما که داخلی واز پتروشیمی است متأسفانه بهجای حفظ اشتغال جاری برای جوانان صادر میشود و در کشور ثالث ایجاد اشتغال میکند، چهارمین مسئله و مشکل نیز بدهیهای ارزی صنایع فرش کاشان از گذشته است که به دلیل خرید نخ از ترکیه داشتند و اکنون با این بدهکاری اعتبار صنعتگر و تولیدکننده ایرانی را در برابر فروشنده ترکیهای زیر سؤال میبرد.
وی با تأکید بر اینکه میزان تفاوت دلاری برای تولیدکنندگان از قیمت کل کارخانه هم بیشتر میشود گفت: در حال حاضر با بسته جدید ارزی نیز که در آن گفتهشده هر چه در گمرک هست و ترخیص نشده است باید اختلاف قیمت آن پرداخت شود در مورد مواد اولیه شاید این مطلب درست باشد اما در خصوص ماشینآلاتی که برای تولید خطوط ریسندگی و اشتغال وارد میشود شاید بهتر باشد وزیر صنعت تجدیدنظر کند.
به گفته وی، حضور مسئولین صنعت، تجارت و معدن در منطقه و شنیدن سخنان و درد دلهای صنعتگر آرامش گرفتند که فراموش نشدند و حواس دولتیها به آنها است که کمک میکند به آنها تا برای عبور از گردنه بحران تصمیم درست و بهموقع بگیرند.
نماینده کاشان با تأکید بر اینکه راهاندازی رادیو کاشان بهعنوان ابزار رسانه هم میتوانست صدای تولیدکنندگان ما را بیشتر به گوش برساند درحالیکه ۱۶ سال از صدور مجوز آن میگذرد گفت:راه اندازی رادیو با همکاری مسوولان می تواند هر چه بیشتر و بهتر صدای ما را در حوزه های شهری، فرهنگی اجتماعی و اقتصادی به گوش مسوولان برساند
www.asrefarsh.com.